Bryllup


Har dere planer om bryllup? Ta kontakt med oss! 

 

Vielse i kirken

​Bryllup er en fest for kjærligheten. At to mennesker ønsker å leve ved hverandres side livet ut. Det er verdt en fest! Ekteskapsinngåelse er en juridisk handling slik at vigsler må ha en spesiell vigselsrett, slik som prester har.

Når dere ønsker å inngå ekteskap er det en gledelig og alvorlig hendelse. Og vanligvis inviterer man til fest og feiring, med fine klær og god mat. Det ligger i oss at dette må vi feire. Det er mange måter å feire på, og det gjelder å fnne den formen man kjenner seg mest vel med. Kjærlighet er fantastisk!

 

Planlegging:

Ta kontakt med oss på kirkekontoret for å avtale tid og sted for vielse. Vårt telefonnummer er 74 15 60 20. Da finner vi i fellesskap en dato som passer både bruedepar og ansatte her. 

Her på Inderøy er det i all hovedsak bryllup lørdager (året rundt) klokka 12.00, 13.30 og 15.00. 

Når dato er fastsatt må dere fylle ut en prøvingsattest å sende inn. Det ligger link til den siden nederst i denne artikkelen. 

Når den store dagen nærmer seg tar presten kontakt med dere for en vigselssamtale. Her kan eventuelle ønsker dere har for dagen være et aktuelt tema. Dere som brudepar har mulighet til å være med å prege seremonien slik at det blir mest mulig som dere ønsker. 

 

Musikk:

Om dere har spesielle ønsker for musikken denne dagen så ta kontakt med kantor Siv Anette Lorentzen (siv.anette.lorentzen@inderoy.kirken.no). Flott om dette skjer i god tid før vielsen slik at kantoren har mulighet til å innfri deres ønsker. 

Vi på Inderøy ønsker levende musikk i våre seremonier. Dette gjør vi fordi vi mener at levende musikk skaper en helt annen ramme rundt dagen. Det blir musikk som kun kan oppleves akkurat på deres store dag. 

En vielse inneholder både inngangsmusikk, utgangsmusikk, salmer og eventuelle soloinnslag. 

De ulike kirkene har ulike instrumenter, og ikke all musikk vil fungere like godt alle steder. Spør oss om dere er usikre, så finner vi en løsning.

Vi kan være behjelpelig med piano i alle kirkene våre. 

Pynting:

Bruk av levende lys: Stearinlys som brukes ved kirkelige handlinger, kan brukes. Dette gjelder lys på alter samt adventsstake. Bruk av levende lys utover dette er ikke tillatt

Prekestol og alter skal ikke tildekkes eller pyntes. Plassering av lyd/lysutstyr og lignende gjøres taktfullt og uten at rømningsveier blokkeres.

 

 

Lenker;

Salmeforslag til bryllup

Tips til bryllupsmarsjer hentet fra Orkdalsmenighetne 

Slik foregår en vielse

Prøvingsattest

 

 

 

 

 

 

Tilbake