Bryllup


Har dere planer om bryllup? Her finner dere informasjon om hvordan dere skal gå frem for en kirkelig vigsel. 

Bilde: Brudepar i solnedgang 

Vielse i kirken

​Bryllup er en fest for kjærligheten. At to mennesker ønsker å leve ved hverandres side livet ut. Det er verdt en fest! Ekteskapsinngåelse er en juridisk handling slik at vigsler må ha en spesiell vigselsrett, slik som prester har.

Når dere ønsker å inngå ekteskap er det en gledelig og alvorlig hendelse. Og vanligvis inviterer man til fest og feiring, med fine klær og god mat. Det ligger i oss at dette må vi feire. Det er mange måter å feire på, og det gjelder å fnne den formen man kjenner seg mest vel med. Kjærlighet er fantastisk!

 

Planlegging:

Ta kontakt med oss på kirkekontoret for å avtale tid og sted for vielse. Da finner vi i fellesskap en dato som passer både bruedepar og ansatte her. 

Dette kan dere gjøre på følgende måter:

  • Vårt telefonnummer er 74 15 60 20.
  • Vår mailadresse er post@inderoy.kirken.no

Her på Inderøy er det i all hovedsak bryllup lørdager (året rundt) klokka 12.00, 13.30 og 15.00. 

Når dato er fastsatt må dere fylle ut en prøvingsattest å sende inn. Det ligger link til den siden nederst i denne artikkelen. 

Når den store dagen nærmer seg tar presten kontakt med dere for en vigselssamtale. Her kan eventuelle ønsker dere har for dagen være et aktuelt tema. Dere som brudepar har mulighet til å være med å prege seremonien slik at det blir mest mulig som dere ønsker. 

 

Musikk:

Om dere har spesielle ønsker for musikken denne dagen så ta kontakt med kantor Siv Anette Lorentzen (siv.anette.lorentzen@inderoy.kirken.no). Flott om dette skjer i god tid før vielsen slik at kantoren har mulighet til å innfri deres ønsker. 

Vi på Inderøy ønsker levende musikk i våre seremonier. Dette gjør vi fordi vi mener at levende musikk skaper en helt annen ramme rundt dagen. Det blir musikk som kun kan oppleves akkurat på deres store dag. 

En vielse inneholder både inngangsmusikk, utgangsmusikk, salmer og eventuelle soloinnslag. 

De ulike kirkene har ulike instrumenter, og ikke all musikk vil fungere like godt alle steder. Spør oss om dere er usikre, så finner vi en løsning.

Vi kan være behjelpelig med piano i alle kirkene våre. 

Pynting:

Bruk av levende lys: Stearinlys som brukes ved kirkelige handlinger, kan brukes. Dette gjelder lys på alter samt på pidestaller. Bruk av levende lys utover dette er ikke tillatt. Ledlys er tillatt.

Teip er ikke tillatt på gulv, benker eller annet inventar, 

Bruk av røykmaskin er ikke tillatt. 

Bruk av effekter som risengryn/glitter og annet som kastes på brudepar er ikke tillatt. Untaket er såpebobler, det kan fint brukes. 

Fotografering med drone er ikke tillatt. Fotograf må gjerne ta en prat med prest og kirketjener før vielsen starter slik at de finner en plassering som gir best mulige bilder.

Den som har ansvar for pynting i kirka må også huske å rydde opp etter vielsen er gjennomført. Det kan være mulig å gå sammen om pynting med de som har vielse samme dag. Om dette er aktuelt ta kontakt med kirkekontoret så hjelper vi til med kontaktinformasjon. 

Prekestol og alter skal ikke tildekkes eller pyntes. Plassering av lyd/lysutstyr og lignende gjøres taktfullt og uten at rømningsveier blokkeres. Spør oss om dere er i tvil. 

Priser:

Vielser for utenbygdsboende (de som ikke bor på Inderøy): kr. 1.500,-

Fortidsminneforeninga tar kr. 3.000,- i leie for Sakshaug gamle kyrkje og Hustad kyrkje. 

(Sist justert februar 2020.) 

 

Lenker:

Salmeforslag til bryllup (ved å trykke på denne linken får du opp et pdf-dokument som viser salmeforslag).

Slik foregår en vielse (ved å trykke på denne linken får du opp et word-dokument som beskriver gangen i en vielse). 

Prøvingsattest (ved å trykke på denne linken kommer du til Skatteetatens nettside for søking om prøvingsattest. Det er et elektronisk søknadsskjema)

 

 

 

 

 

 

Tilbake