Våken, lys og livåt helg i kirka!


Den første helga i advent er det alltid mye som skjer i kirken, og vi får markere et nytt kirkeår med å være rikelig tilstede sammen både stor og små! Det bringer håp å få tenne første lys i adventstaken,  glede over at fire nye vakre, små mennesker blir båret til dåpen og vi fylles av varme og kjærlighet av å høre vakker musikk. 

 

 

Vivace hadde en travel helg med opptreden på StraumJul, utenfor Inderøyheimen på lørdag og en stor konsert i kirka på søndag kveld. Konserten var kalt Julemagi. Prestasjoner, ord og toner ga en magisk følelse til de ca 300 menneskene som var tilstede i kirka den kvelden.

Vivace og musikere skaper Julemagi i kirka søndag kveld. Foto: Siv Anette Lorentzen

Lørdag kveld var det lys i vinduer både på Kjerkstu og i kirka, for da var 6. klassinger fra alle skolekretser tilstede på Lys våken. Mange 11 åringer har sett fram til dette korte døgnet da de skal få overnatte i kirka. På kvelden så de film, spiste godteri og pizza, sporløp rundt kirka i mørket, andakt, sang og korssamling i kirka før soveposene ble rullet ut. Et stort kirkerom med god akustikk, er ikke bygd spesiselt for å sove i;) Men en fin gjeng med barn overvant hjemlengsel og sovna til slutt spredt rundt i kirka. Takk til foreldre og voksne som hjalp til for å lage gode minner, god frokost, trygge rammer og litt ny kunnskap/ kjennskap til tro og kirke.

Den beste soveplass er innenfor alterringen. 

Søndagens gudstjeneste var en fest! Marianne Eiternes ledet forsamlingen gjennom de ulike ledd i gudstjenesten. Siv Anette Lorentsen sjonglerte mellom orgel og piano, Vivace- forsangere og 4 åringer. Teksten i Matteus 21 om Jesus på et esel inn i Jerusalems gater, som vi ofte kobler til påske, ble lest av klokker Sveinung Denstadli. Presten benyttet lys-våken barn for å dramatisere hvordan Jesus ridende på eselet, ble møtt av folkemengden. Jesus er ikke som andre konger. Jesus vil være midt i våre liv og midt i folkemengden også nå. Selv mens vi venter i adventstida. 

4 år; med spesiell invitasjon til kirka denne dagen! 22 barn fikk "Min kirkebok 4", og stolt og glad ble de engasjert med bevegelser til "Hvem har skapt alle blomstene" sangen. Konfirmanter deltok som kirkeverter og medhjelpere. Menighetsrådet spanderte pepperkaker på tur ut av kirken. Og fireåringene kunne blåse både pepperkake og luft i sine ballonger. Sjelden er Sakshaug kirka fylt med 250 mennesker på en gudstjeneste på søndag- men sånn var det denne dagen!

Tilbake